Marketing

GreenWay Tour 2Parks

NP Plitvička jezera, HR - NP Una, BA - Općina Plitvička jezera, HR - Grad Bihać, BA - Općina Rakovica, HR - Općina Donji Lapac, HR - Općina Udbina, HR 

Special Notice for Foreign Entrepreneurs

Thank you for your interest in our work and destination! For the time being we are dedicated to providing quality assistance and services to our local and regional entrepreneurs. A holistic transition toward green economy and development is a complex and time-consuming process of systematic changes. However, it is the only one that can create real changes and facilitate a shift out of old habits into new ways of thinking and being.

When the time comes, we will welcome collaboration with all those interested in sharing knowledge and pursuing responsible green growth with us! Thank you once again dear friends!

Stvaranje atraktivnog turističkog odredišta

U kratkom vremenskom periodu od svog začetka GreenWay Tour 2Parks destinacija počela je privlačiti pažnju probrane svjetske i domaće javnosti: predsjednika države, ministara, turističkih ureda, turističkih promotora i blogera, zračnih luka i avio kompanija, ekologa, zelenih poduzetnika i sportaša.

Bogatstvo prirodne baštine

S pažnjom promatraju našu regionalnu destinaciju velikog potencijala, prekogranično odredište koje na maloj prostornoj udaljenosti ima čak dvije prirodne atrakcije, dva veličanstvena nacionalna parka - Plitvička jezera u Republici Hrvatskoj i Una u Bosni i Hercegovini.
2Parka kompatibilnih energija, sada su spojena u zajednički turistički proizvod visoke ekološke osviještenosti, kako međusobno tako i s lokalnim zajednicama u okruženju, s ciljem prosperitetnog, regenerativnog razvoja te revitalizacije života u brojnim ruralnim zajednicama.

Ponosimo se bogatstvom očuvanih prirodnih ljepota, raznolikih kulturnih baština, gastronomija i vrijednih ljudi.

Bogatstvo sadržaja

Potencijali jednog takvog odredišta s dvije velike prirodne atrakcije, duplo su atraktivniji i duplo jači kao pokretači održivog razvoja brojnih lokalnih zajednica koje se na njih naslanaju.

Svi ti potencijali sada su dio zajedničkog GWT2P turističkog proizvoda i destinacije što predstavlja bitnu i značajnu prednost za naše zajedničko, uspješno pozicioniranje na vrlo zahtjevno, ali i financijski najjače i najbrže rastuće tržište aktivnog te eko i ruralnog turizma.

Jačina u sadržajnosti i zajedništvu

Veličina, snaga i potrebe tržišta kojem se otvaramo

 • "Studije pokazuju da tržište aktivnog turizma raste po 65% godišnje, od 2009. godine. To je sada industrija teška oko $ 263 mlrd., koja i dalje raste. Dodatnih $ 82 mlrd. potroši se na pripadajuću opremu, odjeću i dodatni pribor." (Travel Weekly – the travel industry’s trusted voice)
 • "Europljani svake godine realiziraju preko 9 mil. sportskih / aktivnih odmora u inozemstvu." (Adventure Travel Trade Association, ATTA)
 • "Rastuća svijest modernog čovjeka o brizi za vlastito psihofizičko zdravlje znači sve veći porast oblika odmora koji unapređuju zdravlje.(ITB Berlin the World's Leading Travel Trade Show)
 • "Istraživanja pokazuju da je prosječni aktivni turista, među kojima pretežu pješaci, starosti oko 48 god., višeg obrazovanja i veće platežne moći." (Studija „Turističko pješačenje- Megatržište“, Deutsche Wanderinstitute e.V)
 • "Moderni turisti vole: boravak ispunjen aktivnostima, jedinstven i kvalitetan smještaj primjeren okruženju, često u području izuzetne prirodne ljepote, lokalni karakter-međunarodni standard, kvalitetnu, lokalnu gastronomsku ponudu i aktivnosti povezane s brigom o zdravlju i bijegom u prirodu." (Institut za turizam, Republika Hrvatska)

Uzimajući u obzir nevedene potrebe i želje modernih turista, jasan je i interes za naše multikulturno područje očuvane i bogate bioraznolikosti, a kontinuirani razvoj autentičnih i kvalitetnih proizvoda, usluga i programa stvara preduvjete za brojne doživljaje koji su suština turističkog boravka. Gosti GWT2P destinacije imat će priliku iskusiti ne samo brojne, već i raznolike i kvalitetne doživljaje koji istovremeno njeguju svijest o nužnosti očuvanja i zaštite prirodne i kulturne baštine.

Ne jedno, već dva jaka turistička tržišta 

Uz izlazak na najveće, otvaramo se još jednom velikom tržištu čiji kontinuirani rast također potiče današnji tempo i stil života koji uvjetuje sve jaču potrebu za psihofizičkom i duševnom rekuperacijom. To je tržište vjersko-hodočasničkog turizma koje na svjetskoj razini godišnje ostvaruje preko 18 mlrd. $ s tendencijom daljnjeg rasta. 

Revitalizacijom starog hodočasničkog puta na potezu Plitvice - Krasno / Krasno - Plitvice, turistima vjernicima i svima ostalima željnih novih iskustava, želimo skrenuti pozornost na jedno od najstarijih i najljepše pozicioniranih marijanskih svetišta u Republici Hrvatskoj na mitskoj planini Velebitu i ujedno se povezivati s još jednim prekrasnim zaštićenim područjem - Sjevernim Velebitom, i s još jednom dugoprugaškom rutom - Via Dinarica

Bogatstvo tradicijskih kultura

Temeljna svrha GWT2P turističkog web servisa

Postati visoko funkcionalan, samoodrživ turistički servis i promotor regionalnog turističkog odredišta te obrtnika i poduzetnika koji su temeljni pokretači gospodarskog razvoja.

Poduzetnici za poduzetnike

Svi obrtnici, poduzetnici, umjetnici GWT2P odredišta koji imaju pripremljene turističke i srodne sadržaje, mogu se besplatno prijaviti sa svojim uslugama, proizvodima i događajima na GWT2P stranicu.

Vaši osnovni podaci besplatno će se pozicionirati na interaktivnu kartu ili u kalendar lokalnih događaja, čime se želi omogućiti onima koji su tek na početku svojih poduzetničkih poduhvata, a posebno se to odnosi na početnike u brojnim razvojno ugroženim seoskim zajednicama, da besplatno promoviraju svoju novu djelatnost u ponudi GWT2P turističkog odredišta. 

Faktor samoodrživosti servisa predstavljaju svi fizički i pravni subjekti, preduvjet nije da su iz ovog regionalnog odredišta, koji žele reklamirati svoju uslugu ili sadržaj i približiti ih pažnji turista i poslovnih ljudi koji posjećuju i prate jedinstveno i atraktivno turističko odredište pod okriljem dva nacionalna parka.  

Ekološki i društveno odgovorne zajednice domaćina i odredišta koji se ponose svojim baštinama privlače eko i odgovorne turiste koji kvalitetno doprinose lokalnim zajednicama, poštuju lokalnu kulturu i čuvaju okoliš - to je naš put. 

Održiv turizam za održiv razvoj

Upravljanje prihodima od oglašavanja

Marketing pretpostavlja etičku zrelost i proaktivno učešće projektnih partnera. Prihod od oglašavanja će biti javan i uz proaktivno učešće građana/poduzetnika i obrtnika usmjeren na promoviranje eko odredišta i njenih obrtnika, poduzetnika, umjetnika, glazbenika i udruženja.

 • Održavanje i kontinuirano ažuriranje sadržaja stranice.
 • Održavanje i kontinuiranu nadogradnju funkcionalnosti stranice.  
 • Širenje i opremanje GWT2P rekreativnih staza s ciljem obuhvaćanja novih sela i naselja.
 • Kartografiju (uključivanje novih staza u GWT2p kartu).
 • "Za Zeleni Razvoj" - tematski i motivacijski susreti ruralnih poduzetnika i obrtnika
 • Promociju: oglašavanja, marketing, odnosi s javnošću, sajmovi (GWT2P inicijativa je da učesnici sajmova budu delegirani lokalni obrtnici i mikro i mali poduzetnici).

Ključne prednosti nad mainstream medijima

 1. Visoko angažirana zajednica.
 2. Oglašavanje u niši.
 3. Adaptirana kampanje i prilagođavanje pojedinačnim potrebama.
 4. Individualni pristup klijentima.

Cjenik oglašavanja 

PRIKAZIVANJE POZICIJA CIJENA
30 dana Naslovna stranica 600 kn +PDV
30 dana Sve ostale stranice osim naslovne 400 kn + PDV 

Izrada bannera i formati

Dimenazija bannera na našoj stranici su sljedećih formata: 728x90 i 250 x250 px.
Možemo vam ponuditi i uslugu izrade bannera koja se kreće od 350 kn + PDV.

KONTAKT ZA OGLAŠAVANJE

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte e-poštom na info@greenwaytour2parks.com ili niže putem kontakt formulara.

Kontakt obrazac