Marketing

NP Plitvička jezera, HR - NP Una, BA - Općina Plitvička jezera, HR - Grad Bihać, BA - Općina Rakovica, HR - Općina Donji Lapac, HR - Općina Udbina, HR 

Special Notice for Foreign Entrepreneurs

Thank you for your interest in our work and destination! For the time being we are dedicated to providing quality assistance to our local entrepreneurs. A holistic transition toward green development and economy is a complex and time-consuming process of systematic changes, but at the same time the only one that can create real transformative change and facilitate a shift out of old habits into new ways of thinking and being.

When the time comes, we will welcome collaboration with all those interested in sharing knowledge and pursuing responsible green growth with us! Thank you once again dear friends!

Stvaranje atraktivnog turističkog odredišta

U kratkom vremenskom periodu od svog začetka GreenWay Tour 2Parks destinacija počela je privlačiti pažnju probrane svjetske i domaće javnosti: predsjednika države, ministara, turističkih ureda, turističkih promotora i blogera, zračnih luka i avio kompanija, ekologa, zelenih poduzetnika i sportaša.

Bogatstvo prirodne baštine

S pažnjom promatraju našu regionalnu destinaciju velikog potencijala; prekogranično odredište koje na maloj prostornoj udaljenosti ima čak 2 prirodne atrakcije, 2 veličanstvena nacionalna parka - Plitvička jezera u Republici Hrvatskoj i Una u Bosni i Hercegovini.
2Parka kompatibilnih energija, sada su spojena u zajednički turistički proizvod visoke ekološke osviještenosti, kako međusobno tako i s lokalnim zajednicama u okruženju, s ciljem prosperitetnog, regenerativnog razvoja te revitalizacije života u brojnim ruralnim zajednicama.

Ponosimo se bogatstvom očuvanih prirodnih ljepota, raznolikih kulturnih baština, gastronomija i vrijednih ljudi.

Bogatstvo sadržaja

Ogromna snaga našeg odredišta leži upravo u našim raznolikostima i nevjerojatnim potencijalima koncentriranim na relativno malom geografskom području - jedno takvo odredišta ima silnu jačinu, a time i obvezu da pokrene i podrži održiv i prosperitetan razvoj ne samo svojih brojnih lokalnih, posebno ruralnih zajednica, već i županije i kantona u obje države na čijem se teritoriju prostire.

Svi ti potencijali sada su dio zajedničkog GWT2P turističkog proizvoda i odredišta što predstavlja bitnu i značajnu prednost za naše zajedničko i uspješno pozicioniranje na vrlo zahtjevna tržišta, a od 2019. godine, nakon skoro pet godina iščekivanja tu je pribrojena još jedna velika atrakcija i veliki potencijal - napuštena vojna baza Željava! Baza je dodjeljena Općini Plitvička jezera koja je 2014. kao nositelj projekta izašla na natječaj s razvojnim projektom GreenWay Tour 2Parks. Više pod Istražite Lokalno!

Između stanja koje obiluje velikim potencijalima i stvarnog, općeg i opipljivog napretka i boljitka nalaze se stari sustavi vrijednosti i vjerovanja, naše stare i istrošene ideologije - i one se moraju radikalno promijeniti. To je zahtjevan i duži put promjena, no jedino on je učinkovit. To je naš put, nov sustav koji prepoznaje i vrednuje svaku osobu, sve do jednog pojedinca koji mijenja stare paradigme, sve one koji proaktivno doprinose razvoju i općem prosperitetu, one koji stvarno brinu o očuvanju prirodne i kulturne baštine i šire kulturu mira, poštovanja i suradnje. Iste vrijednosti koje želimo vidjeti i kod svojih budućih poslovnih partnera. GWT2P - Nova svijest, nova vizija!

Veličina, potrebe i zahtjevi tržišta

 • 37,4% svih međunarodnih odlazaka u 2018. godini odnosilo se na avanturistički/aktivni turizam. (Bannikin.com)
 • Pružatelji avanturističkog/aktivnog turizma u Europi te Sjevernoj i Južnoj Americi očekuju rast neto dobiti od 6% do 13% u 2019. (ATTA istraživanje)
 • Avanturistički/aktivni turizam ostavlja cca 65% potrošnje u zajednici domaćina, dok masovni turizam 'All inclusive' ostavlja samo oko 5%. (Bannikin.com)
 • Očekuje se da će globalno tržište avanturističkog/aktivnog turizma do 2023. dostići 1,335 milijardi dolara. (alliedmarketresearch.com)
 • Prema istraživanju tvrtke Technavio, „Global Adventure Tourism Market 2016-2020“, avanturistički/aktivni turizam je u 2015. imao tržišni udio od 7% u odnosu na ostale vrste turizma, a do 2020. se očekuje porast na tržišni udio od 37%.

No, ovo tržište je izuzetno osviješteno i bez milosti. Negativni učinci masovnog turizma u 2017. snažno su se osjetili u destinacijama širom svijeta, a očekuje se da će masovnost i neodržive turističke prakse i dalje biti ozbiljan problem za sva turistička odredišta. Ovo tržište zahtjeva praćenje kvalitete turističkih doživljaja i kontrolu utjecaja turizma na okoliš zajednice domaćina.

 • "Rastuća svijest modernog čovjeka o brizi za vlastito psihofizičko zdravlje znači sve veći porast oblika odmora koji unapređuju zdravlje.(ITB Berlin the World's Leading Travel Trade Show)
 • "Istraživanja pokazuju da je prosječni aktivni turista starosti 49 godina, da pretežu hodači i planinari, u većem postotku žene 53% te parovi 40%." (ATTA Adventure Tour Operator Snapshot Survey 2019)
 • "Moderni turisti vole: boravak ispunjen aktivnostima, jedinstven i kvalitetan smještaj primjeren okruženju, često u području izuzetne prirodne ljepote, lokalni karakter-međunarodni standard, kvalitetnu, lokalnu gastronomsku ponudu i aktivnosti povezane s brigom o zdravlju i bijegom u prirodu." (Institut za turizam, Republika Hrvatska)

Potrebe i interesi aktivnih turista su raznoliki i zahtjevni, nipošto jednoobrazni i površni. Uzimajući u obzir navedene potrebe i želje turista, jasan je i interes za naše multikulturno područje očuvane i bogate bioraznolikosti, a kontinuirani razvoj autentičnih i kvalitetnih proizvoda, usluga i programa stvara preduvjete za brojne doživljaje koji su suština turističkog boravka. Gosti GWT2P destinacije već sada imaju priliku iskusiti ne samo brojne, već i raznolike i kvalitetne doživljaje koji istovremeno njeguju svijest o nužnosti očuvanja i zaštite prirodne i kulturne baštine.

Ne jedno, već bar dva 

Uz izlazak na najveće, otvaramo se još jednom velikom tržištu čiji je kontinuirani rast također potaknut današnjim nemilosrdnim tempom i stilom života koji uvjetuje sve jaču potrebu za psihofizičkom i duhovnom rekuperacijom. To je tržište vjersko-hodočasničkog turizma. Prema podacima Svjetske turističke organizacije, svake godine između 300 do 330 milijuna hodočasnika posjećuje vodeće svjetske vjerske lokacije s tendencijom daljnjeg rasta. Današnji hodočasnici nisu tradicionalni i njihov interes tijekom putovanja obuhvaća i kulturne i povijesne, kao i gastronomske doživljaje.  

Revitalizacijom starog hodočasničkog puta na potezu Plitvice - Krasno / Krasno - Plitvice, turistima vjernicima i svima ostalima željnih novih iskustava, želimo skrenuti pozornost na jedno od najstarijih i najljepše pozicioniranih marijanskih svetišta u Republici Hrvatskoj, kao i na zanimljivosti na puta hodočašća i u području samog svetišta s kojima hodači mogu lijepo obogatiti svoja iskustva. Ujedno je to i veza s još jednim prekrasnim zaštićenim područjem - Sjevernim Velebitom, i s još jednom dugoprugaškom rutom - Via Dinarica. 

Bogatstvo tradicijskih kultura

GWT2P turistički servis

Želja je da ravnopravna uključenost i promocija svih proizvođača i ponuđača usluga GWT2P regionalne destinacije s vremenom stvori uvjete za usklađivanje i kvalitetno nadopunjavanje turističke ponude partnerskih strana te time i mogućnost isticanja jedinstvenih potencijala i posebnosti lokalnih zajednica i parkova.  

GWT2P web servis ima svrhu postati visoko funkcionalan, samoodrživ turistički servis i promotor regionalnog turističkog odredišta te obrtnika i poduzetnika koji su temeljni pokretači gospodarskog razvoja.

Poduzetnici za poduzetnike

Svi obrtnici, poduzetnici, umjetnici GWT2P odredišta koji imaju pripremljene turističke i srodne sadržaje, mogu se besplatno prijaviti sa svojim uslugama, proizvodima i događajima na GWT2P stranicu.

Vaši osnovni podaci besplatno će se pozicionirati na interaktivnu kartu ili u kalendar lokalnih događaja, čime se želi omogućiti onima koji su tek na početku svojih poduzetničkih poduhvata, a posebno se to odnosi na početnike u brojnim razvojno ugroženim seoskim zajednicama, da besplatno promoviraju svoju novu djelatnost u ponudi GWT2P turističkog odredišta. 

Faktor samoodrživosti servisa predstavljaju svi fizički i pravni subjekti, preduvjet nije da su iz ovog regionalnog odredišta, koji žele reklamirati svoju uslugu ili sadržaj i približiti ih pažnji turista i poslovnih ljudi koji posjećuju i prate jedinstveno i atraktivno turističko odredište pod okriljem dva nacionalna parka.  

Ekološki i društveno odgovorne zajednice domaćina i odredišta koji se ponose svojim baštinama privlače eko i odgovorne turiste koji kvalitetno doprinose lokalnim zajednicama, poštuju lokalnu kulturu i čuvaju okoliš - to je naš put. 

Održiv turizam za održiv razvoj

Upravljanje prihodima od oglašavanja

Marketing pretpostavlja etičku zrelost i proaktivno učešće projektnih partnera. Prihod od oglašavanja će biti javan i uz proaktivno učešće građana/poduzetnika i obrtnika usmjeren na promoviranje eko odredišta i njenih obrtnika, poduzetnika, umjetnika, glazbenika i udruženja te:

 • održavanje i kontinuirano ažuriranje sadržaja stranice
 • održavanje i kontinuiranu nadogradnju funkcionalnosti stranice  
 • širenje i opremanje GWT2P rekreativnih staza s ciljem obuhvaćanja novih sela i naselja
 • kartografiju (uključivanje novih staza u GWT2P kartu)
 • "Za Zeleni Razvoj" - održavanje tematskih i motivacijskih susreta s poduzetnicima i obrtnicima
 • promociju: oglašavanje, marketing, odnosi s javnošću, sajmovi (GWT2P inicijativa je da učesnici sajmova budu delegirani lokalni obrtnici i mikro i mali poduzetnici).

Ključne prednosti nad mainstream medijima

 1. Visoko angažirana zajednica.
 2. Oglašavanje u niši.
 3. Adaptirana kampanje i prilagođavanje pojedinačnim potrebama.
 4. Individualni pristup klijentima.

Cjenik oglašavanja 

PRIKAZIVANJE POZICIJA CIJENA
30 dana Naslovna stranica 600 kn +PDV
30 dana Sve ostale stranice osim naslovne 400 kn + PDV 

Izrada bannera i formati

Dimenazija bannera na našoj stranici su sljedećih formata: 728x90 i 250 x250 px.
Možemo vam ponuditi i uslugu izrade bannera koja se kreće od 350 kn + PDV.

KONTAKT ZA OGLAŠAVANJE

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte e-poštom na info@greenwaytour2parks.com ili niže putem kontakt formulara.

Kontakt obrazac

Copyright © 2015-2020 GWT2P. Sva prava pridržana.