Događanja i Aktivnosti

S Runolistom do Pahuljice

S velikim zadovoljstvom vam predstavljamo sjajno planinarsko društvo iz Bihaća - Runolist, društvo duge tradicije i neumornog nastojanja da ljubav prema planinarenju i prirodi prenesu na nove generacije. Bez obzira na izazove i zahtjevnost životnih okolnosti ne posustaju u brizi i snazi ljubavi prema planini i šumi. Dok zle sile onečišćuju i zagađuju šume, oni ih neumorno čiste, dok neki pod pritiskom svakodnevnice umorno spuštaju glave i odustaju, oni grade - recimo vidikovac, a mogli bismo još puno toga nabrojiti.

Stoga, dragi naši zaljubljenici u šume i planine najtoplije vam savjetujemo da u ovim vremenima za uspon na planinu Ličku Plješivicu pored sebe imate vrsne vodiče, ovaj put iz Runolista koji će vas povesti u sjajnu planinarsku turu do njihove kuće Pahuljica i prekrasnog vidikovca. Pogled na stari grad Bihać i cijelu bihaćku kotlinu je divan kroz sva godišnja doba, kako danju tako i noću. Runolist planinare vodi na dnevne i noćne uspone i s njim ćete biti sigurno vođeni i toplo ugošćeni u njihovoj planinskoj kući koja se nalazi na 1225 m.

Postoji još nekoliko lijepih uspona u okolici kuće koja je smještena između dva impresivna plješivička vrha koji se zovu Crni i Opaliti. Ova dva vrha dominiraju ovim dijelom L. Plješivice i s njih se pruža krasan pogled na cijelu bihaćku kotlinu i šire. Posebno je vrijedno spomenuti još jedan vrh naziva Crni, on je naime čisto fine nadmorske visine od 1562 m i do njega treba oko 2,5 sata dobrog hod s polaznom točkom iz planinskog sela Zavalje.

Javite se ekipi iz Runolista unaprijed za sve potrebne savjete i/ili dogovore oko organizacije uspona. Svakako se posavjetujte jer Lička Plješivica nije mačji kašalj - sigurnost prije svega, a onda uživanje!  

Planinarsko društvo Runolist 
Ceravačka brda 106, Bihać
GSM: +387(0) 60 352-0631; +387(0)62 019-315
e-pošta: adismedic@hotmail.com i haris_sijamhodzic@live.com

Uživajte u prekrasnoj prirodi!

Lokacija

Širimo Pozitivne Vibracije

Nadahni, osnaži, motiviraj...

Copyright © 2014-2021 GWT2P. Sva prava pridržana.
Nova svijest - Nova vizija