Događanja i Aktivnosti

Rekuperirajući kamperski doživljaji

Nema nam druge nego zamišljati neku sretniju realnost. Bez obzira gdje smo, prigrlimo čistu prirodu, primjerenu tjelesnu aktivnost i zdravu domaću hranu koji su naši veliki saveznici u očuvanju zdravlja - očuvajte svoj duh snažnim, a kada se stvore uvjeti za putovanja ovdje vas čekaju brojni prijedlozi što sportskih, što kulturnih, što gastronomskih ili rekuperirajućih doživljaja! Neka vam naš kalendar doživljaja posluži za planiranje i osmišljavanje liste vama najdražih budućih doživljaja!

Prije više od godinu dana pisali smo: "Ovih dana mnogi od nas žude za nečim, bilo čim, što bi nam pomoglo da se odmaknemo od bombastičnih naslova i sivila novinskih vijesti, i srećom postoji izvrsno i jednostavno rješenje - bijeg u prirodu." I evo nas u 2021, sivila k'o u priči, no srećom i ljepote prirode u koju možemo zbrisat!!  

Ne samo što priroda sjajno unapređuje naše mentalno i fizičko zdravlje i snagu, već nudi i siguran bijeg od potencijalnih infekcija.

Postoje brojne opcije bliskog kontakta s prirodom i sigurnog odmora, kao recimo kampiranje u kombinaciji s planinarenjem, biciklizmom, veslanjem (srećom imamo puno sigurnih sportskih opcija). U kampu imate dovoljno prostora da mirno uživate sjedeći oko stola ili vatre ostavljajući dovoljno prostora između sebe i drugih koji nisu u našem šatoru, kamperu ili bungalovu. Priroda ima sve bitne elemente za jačanje našeg imunološkog sustava, zdravlja i sreće: čisti zrak, otvorene prostore i sjajnu kontrolu mikroba. 

Kampovi neumorno ulažu trud kako bi toaleti i tuševi bili stalno čisti i dezinficirani, a na nama je da čuvama sebe i druge. Kampisti sa sobom mogu ponijeti paket maramica za dezinfekciju, pokoju rukavicu za jednokratnu upotrebu i masku kao mjeru opreza prilikom kupovine ili ulaska u zatvorene prostore! 

Čim se stvore uvjeti dođite nas posjetiti, u regionalnoj GWT2P destinaciji postoji puno prelijepih kampova i jedinstvenih opcija za intimno izdvajanje s obje strane granice. Gotovo svi kampovi se nalaze u lijepim prirodnim okruženjima i nude kompletnu infrastrukturu, čiste toalete i tuševe, obilje hlada, rekreativnih aktivnosti i slobode da se opustite:

- oko vašeg šatora
- oko svog glamuroznog bungalova ili šatora (ako ste novi u glampingu, čeka vas izvrsno iskustvo kampiranje u prekrasnom bungalovu ili šatoru)
- oko vašeg karavana
- ili među krošnjama drveća, u super kućicama na drveću - samo vi, lisnata krošnja i ptice.

Sve ove ideje mogu vam biti od pomoći da osmislite nekoliko sjajnih opcija za vaše nove kamperske doživljaje u našem regionalnom odredištu; rezervirajte svoje mjesto/mjesta za kampiranje. Za potpuni i ažurirani popis kampova molimo pogledajte našu interaktivnu kartu pod Doživljaji (Smještaj / Kampovi), a za sada vam skrećemo pozornost na dvije vrlo posebne mogućnosti kampiranja:

UNA RC Kiro Camp, Bosna i Hercegovina
Lijepo pozicioniran uz rijeku Unu, ovaj kamp s prekrasnim pogledom na vodu i planine kvalitetno je opremljen modernim sadržajima i nudi brojne sportske aktivnosti na vodi i kopnu.
http://www.una-kiro-rafting.com/sadrzaj/kamp/3 

Autocamp Borje, Hrvatska
Smješteno u prekrasnoj borovoj šumi Nacionalnog parka Plitvička jezera, ovo dobro opremljeno i lijepo uređeno mjesto okruženo planinom Ličkom Plješivicom i brdom Mrsinj pruža sve potrebne uvjete za šumsku terapiju i sadržaje koji će boravak turista učiniti ugodnim.
https://np-plitvicka-jezera.hr/kamp-borje/ 

Čuvajmo zajedno prirodu, molimo Vas slijedite važna i jednostavna pravila i propise:

- kampirajte samo u prostoru ovlaštenog kampa koji posjeduje potrebnu infrastrukturu i uredne sanitetske čvorove
- koristite javne toalete ili vaš ugradbeni WC, ostavimo prirodu čistom 
- ispraznite svoj spremnik toaleta na namjenskom odlagalištu, zatražite pomoć za pristup najbližem odlagalištu
- stavite smeće u kante za komunalni otpad ili ponesite sa sobom do najbliže kante; reciklirajte što više
- paljenje vatre predstavlja veliku potencijalnu prijetnju lokalnim zajednicama i okolišu; pazite na sebe i druge, pri kuhanju koristite plinsko kuhalo i uklonite sve zapaljive materijale
- iskažite poštovanje zajednici domaćina i divljem svijetu prirode. Hvala!

Prekrasna priroda, razni sportovi i ture, čisti zrak i domaća hrana - nudimo sve što vam je potrebno da vaš rekuperirajući odmor i jačanje imuniteta!
Dobrodošli!

Lokacija

Širimo Pozitivne Vibracije

Nadahni, osnaži, motiviraj...

Copyright © 2014-2021 GWT2P. Sva prava pridržana.