Događanja i Aktivnosti

Promatranje noćnog neba u Korenici i LPS- u

 Astronomsko društvo Korenica otvoreno je za druženje kroz cijelu godinu za sve koji žele saznati nešto više o astronomiji ili pogledati noćno nebo bez smoga kroz teleskop. Također organiziraju javna promatranja važnijih astronomskih događaja za građanstvo, a na istom imanju u izgradnji je i Zvjezdarnica Korenica s rotirajućom kupolom koja će biti među najvećim kupolama u regiji!

Do tada, a i tada, bit ćete pod stručnim vodstvom gospodina Nikole Mazarekića, "tate" astronomske priče u Korenici - javite se Nikoli!
Astronomsko društvo Korenica
Josipa Jovića 87, Korenica
tel: +385(0)53 776-537
e-mail: nikola@adk.hr
www: http://www.adk.hr/index.php 

Novi dizajnerski hotel Lyra Plitvice s 4 * u Ličkom Petrovom Selo ne samo što vodi okolišno i društveno odgovorno poslovanje, već je instalirao i teleskope u svom vrtu i u sve krovne sobe. Naglašavaju činjenicu da ova lokacija ima najmanji postotak svjetlosnog onečišćenja u kontinentalnoj Europi, a otkrivaju i podrijetlo imena svog hotela. Naime, zviježđe Lyra, jedno od 48 izvornih zviježđa koje je naveo Ptolomej, jasno je vidljivo na sjevernoj hemisferi iznad hotela. Iako je manja konstelacija, Lyru krasi jedna od najsjajnijih zvijezda na nebu - Vega! Zviježđe se najbolje se vidi u periodu od 6. do 10. mjeseca u rasponu zemljopisnih širina: + 90̊ i - 40̊ .

Dogovorite noćno promatranje s timom iz Lyre:
Hotel Lyra Plitvice Ličko Petrovo Selo
Licko Petrovo Selo 52 
Phone: +385(0)53 330-050
Webhttps://www.hotelplitvice.com/en/night-sky-watching 

Lokacija

Širimo Pozitivne Vibracije

Nadahni, osnaži, motiviraj...

Copyright © 2015-2020 GWT2P. Sva prava pridržana.