Događanja i Aktivnosti

Povijesna ruta D1 - srce Hrvatske

Spakirajte si svoj fotić, svoje omiljene CD-ove za vožnju i istražite hrvatsku verziju rute 66 - istražite srce Hrvatske dok se vozite povijesnom rutom D1. Povezujući sjever Hrvatske, glavni grad Zagreb i Nacionalni park Plitvička jezera sa Splitom na jadranskoj obali, ruta D1 pružit će vam prekrasnu priliku da vidite i istražite brojne zanimljivosti, muzeje, nacionalne parkove i parkove prirode.

Ova ruta, poznata po svojim za vožnju zanimljivim zavojima i okukama, izvrsna je dionica za otkrivanje mjesta koja su preživjela test vremena (ovo su nažalost većim dijelom i područja koja su doživjela velika stradavanja u vojnoj agresiji 90-tih). No, ona prava nostalgija i šarm starih vremena još uvijek prolaze venama Rute D1 koja je jedna kontinuirana serija zanimljivih atrakcija i ugodnih obiteljskih ugostiteljskih objekata i prenočišta. Sve do danas D1 mami putnike istraživače potičući ih da se provozaju jedinstvenom dionicom i otkriju autentičan život i upoznaju sjajne ljude koji održavaju Rutu D1 na životu.

Prije izgradnje moderne autoceste A1, D1 je bila vjerojatno najprometnija cesta tijekom ljeta u Hrvatskoj jer je povezivala sjevernu granicu i glavni grad Zagreb s drugim najvećim gradom Splitom i turističkim mjestima na hrvatskoj jadranskoj obali. Od tada je promet oslabio, no povijesna Ruta D1 je živa i zdrava - i dalje izvrsna alternativa za autoceste i cestarinu te izvrstan izbor za opuštajuću vožnju zbog koje ćete se osjećati povezaniji s prirodom i ljudima.

Ovo su vremena koja mnoge guraju na rub izdržljivosti, a ovo može biti lijepa prilika za odmak od svega i opušteno putovanje (ako rentate vozila preporučujemo ona eko i električna;) kojem vi određujete dužinu trajanja i mjesta za obići. Ovo je ruta kojoj se možete stalno vraćati jer ima puno toga za ponuditi. Uživajte u savršeno slikovitim i smirujućim predjelima u nekoliko županija u Hrvatskoj.

Opredijelite se za laganu vožnju i super glazbu uz poštivanje ograničenja brzine i iskoristite savršenu priliku da posjetite zanimljiva turistička mjesta, lokalne atrakcije, obrtnike i restorane duž cijele rute - od Krapine i Zagorja,  Zagreba, Karlovca i Slunja, Gračaca i Gospića, Knina i Splita i puno toga između – i nas naravno, naša 2Parka Plitvička jezera i Una i okolicu! :)

Lokacija

Širimo Pozitivne Vibracije

Nadahni, osnaži, motiviraj...

Copyright © 2015-2021 GWT2P. Sva prava pridržana.