Događanja i Aktivnosti

Planinarski dom Plješevica - planinski kružni tok

S ljubavlju prema prirodi istražite brojne prirodne fenomene i pojave koje krase čarobnu planinu Ličku Plješivicu, a jedan njezin manji ali poseban dio kojeg krase krški izvori i jame s vječnim snijegom, visinski pašnjaci te lijepi vidikovci nalaze se na bosanskoj strani naše destinacije.Taj lijepi dio planine dodijeljen prijateljskoj Bosni i Hercegovini 1946. g., a krasi ga i planinarski dom PD Plješevica iz Bihaća u kojem se možete okrijepiti, dobiti sve potrebne informacije o obližnjim prirodnim zanimljivostima i dodatnim stazama za planinarenje - svojevrsni planinski kružni tok. Ukoliko želite, u domu možete i noćiti.

Planinarsko društvo Plješevica osnovano je 1953. godine, a danas ulaže i veliki trud u obnovu svog doma. Okreću se obnovljivim izvorima energije, novi su sanitarni čvorovi i osvježene zajedničke prostorije kako bi boravak gostiju bio što ugodniji.

Grad Bihać ima dugu planinarsku tradiciju, a zaljubljenici u prirodu i planinu Plješevicu (udomaćen naziv za Ličku Plješivicu s bosanske strane) dočekat će vas vikendom u domu s domaćom hranom i toplim napicima. Svakako upoznajte ovu veličanstvenu planinu s obje strane granice.

Uspon do planinarskog doma kreće iz Bihaća preko planinskih sela Zavalje i Međudražje.
Informacije možete naći i na našoj interaktivnoj karti pod Doživljaji, u kategoriji "Sportske aktivnosti" gdje ćete naći planinarske uspone. Ukoliko želite vođenu turu izaberite vodiča pod kategorijom "Vođene planinarske ture" ili "Lokalni vodiči" i uživajte u prekrasnoj prirodi!

Pomozite nam u očuvanju vrijedne prirodne baštine za buduće generacije:

- očuvajte zrak čistim - hodajte ili biciklirajte
- sačuvajte šumu/prirodu čistom - ponesite smeće sa sobom
- brojna flora planine je rijetka i ugrožena - ne berite rijetku divlju floru
- šume su dom za 80% svjetske kopnene bioraznolikosti - čuvajte divlju faunu i floru.

Pridružite se našoj Zelenoj Misiji! Hvala na brizi za prirodu!

Kontakt:
Planinarski dom Plješevica
Tel: +387(0)62 594-023
Radno vrijeme:
Subota i nedjelja: 08.00 - 20.00

Lokacija

Širimo Pozitivne Vibracije

Nadahni, osnaži, motiviraj...

Copyright © 2015-2020 GWT2P. Sva prava pridržana.