Događanja i Aktivnosti

Park šuma Borići - bihaćka kardio trim staza

Trim staze su izvrsna opcija za bijeg iz zatvorenih prostora i sjajan način za osiguravanje zdravih i zabavnih aktivnosti kako za odrasle tako i za stariju djecu. Ove dinamične fitnes stanice na otvorenom sadrže opremu i aktivnosti koje uključuju aerobik, balansiranje, skakanje, trčanje i penjanje, što omogućuje rekreativcima super kardio trening za cijelo tijelo. 

Naše srce je naš najvažniji mišić koji postaje učinkovitiji i zdraviji ukoliko vodimo aktivan život. Kardiovaskularne vježbe uključuju upotrebu velikih mišićnih skupina (noge, leđa, prsa te super bitna core skupina koju čine i trbušni i leđni mišići, stražnja loža natkoljenice, mišići oko zdjelice te gluteus maximus iliti stražnjica;), traju u kontinuitetu više od 20 minuta, jednostavnih su kretnji koje se ciklički ponavljaju i podižu razinu otkucaja srca na oko 60 – 85% od vašeg maksimalnog broja otkucaja. Kada izvodimo kardio trening, protok krvi se intenzivira i usmjerava prema radnim mišićima, ovim velikim mišićnim skupinama, što rezultira povećanim protokom krvi i povećanim volumenom krvi koja se vraća u srce. Kako srce bilježi veći volumen krvi, s vremenom se lijeva klijetka prilagođava i povećava. Ova veća šupljina će tako s vremenom moći primiti više krvi i izbaciti više krvi po otkucaju, čak i u mirovanju.

Nikad nije kasno za početak vježbanja; čak i brzo hodanje od 30-tak minuta dnevno može napraviti veliku razliku, može poboljšati funkciju našeg srca čineći ga učinkovitijim, a naše krvne žile fleksibilnijima. Veća fleksibilnost krvnih žila čini ih otpornijima na nakupljanje plaka u stijenci krvnih žila koji opasno doprinosi srčanim bolestima. Pomoći svom srcu da radi učinkovitije je svakako nešto najbolje što možemo učiniti za svoje zdravlje!

Blagodati umjerene tjelesne aktivnosti su brojne i važne, uživajte u vježbanju s istomišljenicima u lijepom okruženju na otvorenom, smanjite razinu stresa i održavajte svoje srce zdravim - a sjetimo se još da srce voli pozitivne emocije poput ljubavi, suosjećanja ili zahvalnosti; tada kuca skladnim, pravilnim ritmom!!

Borići fitnes sustav od 10 stanica nalazi se u području prekrasne park šume, na pješačkoj udaljenosti od centra grada:
- dužina staze : 930 m
- visinska razlika : cca 50 m
- broj fitnes stanica: 10

Kontakti za informacije:
Turistička zajednica grada Bihaća
(a u timu sve sami ljubitelji sporta i umjetnosti:)
Tel: +387 37 963-456
E-mail: info@visitbihac.ba
 
Web: http://www.visitbihac.ba/

Lokacija

Širimo Pozitivne Vibracije

Nadahni, osnaži, motiviraj...

Copyright © 2014-2021 GWT2P. Sva prava pridržana.
Nova svijest - Nova vizija