Događanja i Aktivnosti

OPG Ramljak - prvoklasni proizvod i pastirsko iskustvo

Većina ljudi voli jesti meso, no malo nas je stvarno svjesno kakvo meso konzumiramo. Nažalost, većina mesa koje vidimo u lancima supermarketa dolazi iz izvoza, sumljivih je deklaracija i obično od životinja uzgojenih na velikim tvorničkim farmama. Meso, posebno crveno meso, samo po sebi pripada skupini hrane s negativnim utjecajima na okoliš. Velike tvorničke farme, tvornički otpad, dugi opskrbni lanci i transporti, ambalaže imaju znatne negativne učinke na okoliš, a obično rezultiraju i niskom kvalitetom proizvoda i zdravstvenim rizicima.

Lokalni proizvođači brižno drže do kvalitete svojih proizvoda jer njihova reputacija i opstanak ovise o prodaji i dobroj ocjeni javnosti. Kupnjom mesa i ostalih proizvoda koji su lokalno uzgojeni, osigurat ćemo si više zdravog i dobrog okusa i mirnu savjest - nećemo imati koristi samo mi i lokalni proizvođači, već i lokalno gospodarstvo i okoliš. Janjetina, piletina i drugo meso uzgojeno na otvorenim i čistim pašnjacima sadrži daleko veću razinu vitalnih omega-3 masnih kiselina i ukupno manju količinu masti (dakle imaju manje kalorija) od mesa životinja uzgajanih na tvorničkim farmama.

Okrenimo se zajedno lokalnoj, kvalitetnoj hrani: povrću, voću, cjelovitim žitaricama, orašastim plodovima i mesu. Podržimo lokalna mala obiteljska gospodarstva i biodinamičke proizvode, podržimo one koji vode etičku brigu o životinjama koje pasu na zdravim otvorenim pašnjacima.

Kupovina mesa direktno s obiteljskog gospodarstva danas podrazumijeva da se ono prvo mora obraditi u lokalnoj mesnici koja mora udovoljavati državnim propisima, kao i oznake poput "lokalno" ili "organsko". Podržite i kupujte autentično lokalno gdje god se nalazili!

Kontaktirajte i posjetite naše marljive lokalne stočare i poljoprivrednike, sukladno situaciji u kojoj se nalazimo svakako sve detalje unaprijed dogovorite:

- provjerite raspoloživo vrijeme i uvjete obilaska
- javite se bar 7 dana prije željenog dolaska jer je broj posjetitelja često ograničen po grupi
- pratite vremensku prognozu da ne ostanete uskraćeni za nove doživljaje. 

OPG Ramljak 
Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ramljak iz Korenice dugi se niz godina uspješno bavi uzgojem autohtone ovce ličkog kraja - pramenke. Na oko 500 hektara imaju oko 1000 ovaca, među kojima su i šampionska grla. Te vrijedne titule osvojili su 2019. godine na važnoj županijskoj manifestaciji “Jesen u Lici” i na znanom Bjelovarskom sajmu u Gudovcu, najvećem sajmu u Republici Hrvatskoj.  Uz ovčarstvo, OPG Ramljak se sve uspješnije bavi i govedarstvom i to uzgojem autohtonog hrvatskog goveda - buše.

Čim se stvore uvjeti vrijedi posjetiti ovo vrijedno domaćinstvo, upoznati se s procesima i načinom uzgoja, kupiti visoko kvalitetan proizvod i možda doživjeti i kratko pastirsko iskustvo - provjereno izvrsna antistres terapija. Nazovite marljive domaćine i dogovorite detalje:

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ramljak
Kaledovac 18, 53 230 Korenica
GSM: +385(0)99 570-2296

Za sve potrebne informacije možete se obrati i TZ Plitvičkih jezera:
Trg sv. Jurja 6, 53 230 Korenica
tel: +385 (0)53 776 798
e-pošta: info@tzplitvice.hr
www: dostava-opg-proizvoda-plitvice

Lokacija

Širimo Pozitivne Vibracije

Nadahni, osnaži, motiviraj...

Copyright © 2014-2021 GWT2P. Sva prava pridržana.