Događanja i Aktivnosti

Lokalne tržnice domaćih proizvoda

Probajte ono najbolje od uzgojenog uokolo naša 2Parka, od svježeg i sezonskog voća i povrća do pekarskih i mliječnih proizvoda. Povećajte unos zdravih vitamina i minerala i pokušajte pripremiti vlastiti obrok s lokalno uzgojenom hranom u svom domu ili apartmanu.

 Veliku većinu hrane koja se danas nalazi u trgovačkim centrima čini ili procesirana, industrijski prerađena hrana ili tzv.“svježi” proizvodi obilno tretirani kemikalijama kako bi im se produžio rok trajanja na policama. Proizvodi koji su ubrani zeleni i kemijski tretirani za umjetno zrenje nisu ono što trebamo i želimo za svoje zdravlje.

Lokalne tržnice su mjesta koja nude sezonske, visoko kvalitetne, lokalno uzgojene proizvode koji su ubrani na vrhuncu zrelosti, blizu mjesta prodaje što znači da imaju minimalan ugljični otisak i završavaju u vašoj platnenoj torbi za kupovinu svježi i puni bogatog okusa.

Nadamo se da ćete nam se pridružiti u ovoj globalno rastućoj promjeni paradigme zdravlja, blagostanja i zaštite okoliša. Podržite lokalne neovisne poljoprivrednike i prodavače koji naporno rade na osiguravanju sigurnosti hrane i donose nam sve ono najukusnije i najhranjivije od hrane.

Dobrodošli na naše lokalne tržnice malih poljoprivrednika:
Gradska tržnica Bihać
Gazi Husrev-Begova bb, u samom centru Bihaća
Poznata gradska tržnica ima vrlo dugu tradiciju i radi cijelu godinu. Okupljaju ponajprije domaće proizvođače sezonskog voća, povrća, a u ponudi imaju i mliječne i krušne proizvoda, kao i sadnice, cvijeće i sl. Smještena u staroj gradskoj jezgri, tržnica je danas popularno okupljalište i zanimljiva stanica za istraživanje tijekom turističkog obilaska starog dijela grada.

Zelena tržnica Korenica
Trg Sv. Jurja, u samom centru Korenice
Krasna inicijative lokalne samouprave je začetak izravne prodaje lokanih proizvođača voća, povrća, meda i sadnica u samom centru Korenice svake subote od 06:00 do 13:00 sati; lako dostupno domaćim kupcima i vama dragim gostima. 

Plitvice Art Farm
Grabovac 257 a, Rakovica, uz državnu cestu D1 kod hotela Grabovac
Nije klasnična tržnica, drvene kućice i štandovi su u privatnom vlasništvu i iznajmljuju se zainteresiranim proizvođačima domaćih proizvoda visoke kvalitete. Najaktivniji dio godine je u glavnoj sezoni te u periodu rane jeseni kada organiziraju jesenski sajam plodova i proizvoda.
web: https://www.plitviceartfarm.com/

Ne propustite priliku posjetiti poljoprivrednike, sirare i pčelare i na njihovim farmama, zabavno je, rekuperirajuće i edukativno, donosi novu svijest i jedinstvene mogućnosti za goste iz urbanih sredina da dožive svakodnevni posao na farmi.

Lokacija

Širimo Pozitivne Vibracije

Nadahni, osnaži, motiviraj...

Copyright © 2015-2021 GWT2P. Sva prava pridržana.