Događanja i Aktivnosti

Edu staza Plitvice

Ekstra Info & Inspiracija

Nacionalni park Plitvička jezera osigurao je nekoliko poučnih staza kako bi vas upoznao s impresivnom bioraznolikošću ovog zaštićenog područja.

Poučna staza "Plitvice" prati istoimeni 4 km dug potok koji je i jedan je od stalnih vodotoka Nacionalnog parka. Njegov izvor nikad ne presušuje i treći je po veličini krški izvor u sastavu parka. Uslijed promjena geološke podloge, u koritu potoka Plitvice se intenzivno taloži sedra, a sama brzina je i fenomen u svjetskim razmjerima.
 Šetnja će vas dalje dovesti do kanjona Donjih jezera i susreta s najvišim slapom u Republici Hrvatskoj - 78 m visokim Velikim slapom.

Stazi možete pristupiti od ulaza 1 od kojeg se uputite prema stanici 4 Labudovac, koja je polazna točka.

Uživajte u čarobnom krajoliku izvan špice sezone kada priroda nerijetko predstavlja svoje najraskošnije, najposebnije i najmističnije!

INFO: Događanja i aktivnosti u našem kalendaru se kontunirano aktualiziraju i mijenjaju, pa ukoliko proučavate neki događaj ili aktivnost starijeg datuma kroz site search svakako pogledajte najnovije ponude našeg kalendara, kao i interaktivnu kartu pod Doživljaji, kako biste bili sigurni da imate aktualne podatke.

Lokacija

Širimo Pozitivne Vibracije

Nadahni, osnaži, motiviraj...

Copyright © 2015-2020 GWT2P. Sva prava pridržana.