Događanja i Aktivnosti

Cross-country MTB avantura Plitvice i okolica

Lokalna zajednica po kojoj se prostire najveći dio Nacionalnog parka Plitvička jezera, u kojoj se ugnjezdio impresivan sjeverni dio masiva prelijepe Ličke Plješivice, u koju je pak uvučena nekad jedna od najvećih podzemnih vojnih baza u Europi, nudi dovoljno izazova za vožnju na dva kotača. Turistička zajednica Plitvičkih jezera je uz veliku podršku svoje Općine pripremila mrežu rekreativnih staza za bicikliste. Biciklistički klub Orbis iz Korenice aktivno je surađivao na utvrđivanju i uređivanju staza, a neki od njegovih članova su i zaposlenici Hrvatskih šuma koje skrbe o šumskim područjima gdje staze prolaze što ih dodatno čini izvrsnim vodičima.

Sukladno situaciji u kojoj se nalazimo svakako sve detalje unaprijed isplanirajte i dogovorite:

- provjerite mogućnosti, uvjete i vremenske termine organizacije doživljaja
- javite se bar 7 dana prije željenog dolaska, pogotovo ako je posjeta planirana za vikend, jer je broj ljudi često ograničen po grupi
- pratite vremensku prognozu da ne ostanete uskraćeni za nove doživljaje. 

Najavite se članovima Orbisa putem e-pošte za dogovor:
Biciklistički klub Orbis, Korenica
e-pošta: bicklub.orbis@gmail.com 

Još jedno područje koje se naslanja na NP Plitvička jezera nudi pregršt zanimljivosti za istraživanje na dva kotača, Rakovica, koja se može pohvaliti vrijednim prirodnim područjem Baraćevih špilja, prekrasnom poučnom stazom Mlinica uz kanjon rijeke Korane (na ovom području su i dijelovi Korane gdje se možete bućnut u osvježavajuću rijeku), vrijednim sirarima i obiteljskim poljoprivrednicima koji nude lijepu paletu svježeg, organskog voća i povrća i sira te ostalim zanimljivostima. Sve to, i još više, mogu vam predstaviti članovi Biciklističkog kluba Crna Kraljica Plitvice iz općine Rakovica koji su ujedno i uspješni organizator MTB kampa u Rakovici.

Najavite se članovima kluba putem e-pošte za dogovor:
Biciklistički klub Crna Kraljica Plitvice, Rakovica
e-pošta: bkcrnakraljicaplitvice@gmail.com

Bez obzira na veličinu grupe - sigurni ste, vaš bicikl, vaši mikrobi i možete sigurno krenuti u prekrasnu biciklističku turu uokolo Nacionalnog parka Plitvička jezera. Pregršt čistog zraka, prekrasna priroda i gastro užici za jačanje imuniteta i potpuni rekuperirajući doživljaj, a još kada tome dodamo i licencirane vodiče tada cjelokupnom doživljaju dodajemo i atribut sigurnosti.

Prekrasna energija i ugođaj prirode stvoreni su za oporavak tijela i duha - uživajte bilo s vodičima ili samostalno! 

Lokacija

Širimo Pozitivne Vibracije

Nadahni, osnaži, motiviraj...

Copyright © 2014-2021 GWT2P. Sva prava pridržana.
Nova svijest - Nova vizija