Događanja i Aktivnosti

Čarolija sedre - Edu staza Plitvice

Ekstra Info & Inspiracija

Nacionalni park Plitvička jezera osigurao je nekoliko poučnih staza kako bi vas upoznao s impresivnom bioraznolikošću ovog zaštićenog područja.

Poučna staza "Plitvice" prati istoimeni potok koji je dug 4 km i jedan je od stalnih vodotoka Nacionalnog parka. Njegov izvor nikad ne presušuje i treći je po veličini krški izvor u sastavu parka.
Uslijed promjena geološke podloge u koritu potoka Plitvice je intenzivno taloženje
sedre što potok čini posebno osjetljivim na ljudske aktivnosti i stoga traži posebnu pažnju i skrb. 

Aktivne sedrene barijere na koje ćete naići u kontinuiranom su i vrlo složenom i osjetljivom procesu stvaranja već preko 6000 godina! 

Šetnja će vas dalje dovesti do kanjona Donjih jezera i susreta s najvišim slapom u Republici Hrvatskoj - 78 m visokim Velikim slapom. Stazi možete pristupiti od ulaza 1 od kojeg se uputite prema stanici 4 Labudovac, koja je polazna točka. Uživajte! 

INFO: Događanja i aktivnosti u našem kalendaru se kontunirano aktualiziraju i mijenjaju, pa ukoliko proučavate neki događaj ili aktivnost starijeg datuma kroz site search svakako pogledajte najnovije ponude našeg kalendara, kao i interaktivnu kartu pod Doživljaji, kako biste bili sigurni da imate aktualne podatke.

Lokacija

Širimo Pozitivne Vibracije

Nadahni, osnaži, motiviraj...

Copyright © 2015-2020 GWT2P. Sva prava pridržana.