Događanja i najave

Planinarski dom Plješevica

Više informacija o događaju

Ova čarobna, u današnje vrijeme gotovo zaboravljena planina krije brojne prirodne fenomene i pojave, a krasi je i planinarski dom kojeg je podiglo i održava PD Plješevica iz Bihaća.

Društvo je osnovano 1953. godine, a ulaže i veliki trud u obnovu svog doma. Okreću se obnovljivim izvorima energije, novi su sanitarni čvorovi i osvježene zajedničke prostorije kako bi boravak gostiju bio što ugodniji.

Grad Bihać ima dugu planinarsku tradiciju, a zaljubljenici u prirodu i planinu Plješevicu (udomaćen naziv za Ličku Plješivicu s bosanske strane) dočekat će vas vikendom u domu s domaćom hranom i toplim napicima. Svakako upoznajte ovu veličanstvenu planinu s obje strane granice.

Uspon do planinarskog doma kreće iz Bihaća preko planinskih sela Zavalje i Međudražje.
Informacije možete naći u privitku i uz našu interaktivnu kartu pod navigacijom Doživljaji, u kategoriji "Sportske aktivnosti" naći ćete planinarske uspone. Ukoliko želite vođenu turu izaberite vodiča pod kategorijom "Vođene planinarske ture" i "Lokalni vodiči" i uživajte u prekrasnoj prirodi!

Molimo vas čuvajte prirodu, za vas smo pripremili brojne korisne savjete, pogledajte ih i pomozite da zajedno čuvamo vrijedne prirodne resurse, a ovo je mali podsjetnik:

- ne ostavljajte nikakav trag iza sebe osim svojih stopa - ne bacajte smeće u prirodu već sve ponestite sa sobom;
- ne berite cvijeće, sve što pripada planini ostavite i drugima na uživanje u pogledu;
- poštujte činjenicu da se nalazite u "domu" divljih vrsta, budite obazrivi, ne uznemiravajte divlji svijet.

Hvala na brizi!

Kontakt:
Planinarski dom Plješevica
Tel: +387(62) 594-023
Radno vrijeme:
Subota i nedjelja: 08.00 - 20.00

Lokacija

Podijeli:

Podijeli misao...